Fysik
Fænomener som følge af relativitetsteorien
14. december 2007 af
KlausG (Slettet)
Hej alle.
Er der nogen der kan komme med nogle eksempler på fysiske fænomener og eksperimenter, hvor relativitetsteorien spiller en rolle?
Jeg har fænomener som længdeforkortelse, tidsforlængelse og opfattelsen af samtidighed, men har i flere eksempler?
Er der nogen der kan komme med nogle eksempler på fysiske fænomener og eksperimenter, hvor relativitetsteorien spiller en rolle?
Jeg har fænomener som længdeforkortelse, tidsforlængelse og opfattelsen af samtidighed, men har i flere eksempler?
Svar #1
14. december 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Der er doppleeffekten og impulsen, så er der forholdet mellem moment (impuls) og energi i klassisk forstand versus relativistisk forstand, den klassiske siger p^2=2*K*m, hvor K er den kinetiske energi af en partikel, mens det relativistiske udtryk er (p*c)^2=K^2+2*K*m*c^2
Svar #2
14. december 2007 af KlausG (Slettet)
hvordan er dopplereffekten en konsekvens af relativitetsteorien?
Svar #3
14. december 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Den har indbygget Lorenzfaktoren i sig:
f=f_0*(1-Beta), hvor beta er Lorenzfaktoren, men jeg får ustandselig post, så jeg skulle måske ikke have svaret, jg når ikke mere i dag.
f=f_0*(1-Beta), hvor beta er Lorenzfaktoren, men jeg får ustandselig post, så jeg skulle måske ikke have svaret, jg når ikke mere i dag.
Skriv et svar til: Fænomener som følge af relativitetsteorien
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
