Matematik
isolering af x HJÆLP !!!
15. december 2007 af
Heaton (Slettet)
Isoler x i nedenstående udtryk
2x + b = 2a
Hjælp søges(IKKE SVARET)
2x + b = 2a
Hjælp søges(IKKE SVARET)
Svar #2
15. december 2007 af dnadan (Slettet)
prøv at trække b fra på begge sider... herefter deles der med 2 på begge sider.
Svar #6
15. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
x = (2a - b) / 2 er rigtigt ja..
Idéen (ved dem, der ikke er mere indviklede end sådan nogen som den her), er først ved hjælp af at lægge til og trække fra, at få det du vil isolere til, at stå alene, og derefter dividere det, hvis det er ganget sammen med noget. Eks:
2x + b = 2a
2x + b - b = 2a - b Trækker b fra, på begge sider.
2x = 2a - b Ser den så ud.
2x/2 = (2a - b)/2 De tilbageværende på venstre side (2*x), var ganget sammen, så derfor skal man dividere for, at få den fjernet...
Idéen (ved dem, der ikke er mere indviklede end sådan nogen som den her), er først ved hjælp af at lægge til og trække fra, at få det du vil isolere til, at stå alene, og derefter dividere det, hvis det er ganget sammen med noget. Eks:
2x + b = 2a
2x + b - b = 2a - b Trækker b fra, på begge sider.
2x = 2a - b Ser den så ud.
2x/2 = (2a - b)/2 De tilbageværende på venstre side (2*x), var ganget sammen, så derfor skal man dividere for, at få den fjernet...
Skriv et svar til: isolering af x HJÆLP !!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
