Fysik
Inertimoment
15. december 2007 af
Jackass80 (Slettet)
Jeg sidder og kigger på nogle udregninger for definitionen af inertimoment for en cylinder mht z-aksen.
http://img507.imageshack.us/img507/7921/unavngivetmg5.png
Jeg forstår ikke hvorfor man bruger den pythagoras ved "1." på billedet, og hvorfor man sætter (x^2+y^2)*densitet(x,y,z) ind i et rumintegral.
Jeg forstår heller ikke hvordan det går fra at være et rumintegral til sådan et trippel integral, eller hvad det hedder?
Det var en masse, håber der er nogle der kan hjælpe.
http://img507.imageshack.us/img507/7921/unavngivetmg5.png
Jeg forstår ikke hvorfor man bruger den pythagoras ved "1." på billedet, og hvorfor man sætter (x^2+y^2)*densitet(x,y,z) ind i et rumintegral.
Jeg forstår heller ikke hvordan det går fra at være et rumintegral til sådan et trippel integral, eller hvad det hedder?
Det var en masse, håber der er nogle der kan hjælpe.
Svar #1
16. december 2007 af peter lind
Man bruger afstandsformlen afst^2 = (x-x0)^2 +(y-y0)^2 + (z-z0)^2
Her er z=z0 så det sidste led går ud. Det er kun indirekte at det har noget med pytagoras at gøre.
Tii beregning af inertimomenter skal man have fat i små masser dmi. Disse kan findes som massefylden*dVi, hvor dVi er det tilsvarende lille rumfang.
Her er z=z0 så det sidste led går ud. Det er kun indirekte at det har noget med pytagoras at gøre.
Tii beregning af inertimomenter skal man have fat i små masser dmi. Disse kan findes som massefylden*dVi, hvor dVi er det tilsvarende lille rumfang.
Svar #2
16. december 2007 af peter lind
Fortsat fra #1. Da du så vidt jeg kan se går i gymnasiet, undrer det mig ikke at du ikke kan forstå det sidste. Det sidste spørgsmål kræver nemlig kendskab til integration af flere variable, hvilket ikke læres i gymnasiet. Indføringen af dette vil være alt for voldsomt til en portal som denne.
Skriv et svar til: Inertimoment
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
