Matematik
Komplekse tal exp(2z+4i)=3*kvadratrod(3)+3i
16. december 2007 af
Hygom (Slettet)
Hej. Jeg har problemer med ligningen
exp(2z+4i)=3*kvadratrod(3)+3i
indenfor komplekse tal.
Er der nogen som vil hjælpe mig igang?
På forhånd tak :o)
exp(2z+4i)=3*kvadratrod(3)+3i
indenfor komplekse tal.
Er der nogen som vil hjælpe mig igang?
På forhånd tak :o)
Svar #1
16. december 2007 af Hygom (Slettet)
Jeg ved at f(z)=e^x(cosy+i*siny)
Hvis jeg så prøver at indsætte mine værdier heri får jeg
f(z)=3*kvadratrod(3)+3i
e^x(cosy+i*siny)=e^2(cos(4)+i*sin(4))
3*kvadratrod(3)+3i=e^2(cos(4)+i*sin(4))
Er dette rigtigt og hvad gør jeg herfra?
Hvis jeg så prøver at indsætte mine værdier heri får jeg
f(z)=3*kvadratrod(3)+3i
e^x(cosy+i*siny)=e^2(cos(4)+i*sin(4))
3*kvadratrod(3)+3i=e^2(cos(4)+i*sin(4))
Er dette rigtigt og hvad gør jeg herfra?
Svar #3
16. december 2007 af peter lind
Skriv z som x+iy. Venstre side bliver så
exp(2z+4i) = exp( 2x+2iy+4i) = exp( x + 2i(2+y)) = exp(x)*[cos(2y+4)+
i*sin((2y+4)]
exp(2z+4i) = exp( 2x+2iy+4i) = exp( x + 2i(2+y)) = exp(x)*[cos(2y+4)+
i*sin((2y+4)]
Skriv et svar til: Komplekse tal exp(2z+4i)=3*kvadratrod(3)+3i
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
