Matematik

ligning for tangenten

16. december 2007 af becky17 (Slettet)
hej
hvordan finder jeg ligningen for tangenten t til grafen for f i punktet (-1;f(-1))=(-1;3)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

angiv funktionen for f.

Svar #2
16. december 2007 af becky17 (Slettet)

har ingen funktion har kun en graf

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

dét har du... hvordan har du ellers beregnet f(-1)?

Svar #4
16. december 2007 af becky17 (Slettet)

den har jeg fået oplyst. har kun grafen for fm(x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

Skriv hele opgaven ind, samt eventuelle delopgaver forinden dette spørgsmål.

Svar #6
16. december 2007 af becky17 (Slettet)

På figuren ses grafen for fm(x)

a) benyt figuren til at opstille fortegnsskemaet for fm(x), og bestem monotoniforholdene for f(x)

b) opskriv derefter en ligning for tangenten i til grafen for f i punktet (-1;f(-1))=(-1;3)

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

aha, aflæs f'(-1) på figuren, dette er din hældning på tangenten, hermed har du en hældning og et punkt, hvormed ligningen for tangenten kan findes.

Svar #8
16. december 2007 af becky17 (Slettet)

jeg har kun prøvet at udregne den når der har stået (-1;f(-1)), hva skal jeg bruge (-1;3) til?

Svar #9
16. december 2007 af becky17 (Slettet)

hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2007 af HenningPR (Slettet)

Hej. Du kender x. Du skal nu udregne funktionen til x ved at benytte dig af tangentligningen, som lyder som følgende:

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x)

x=-1
y=-1

isoler x0

Derved burde du gerne få din forskrift :)

Svar #11
16. december 2007 af becky17 (Slettet)

hva kommer den til at hedde hvis jeg gør det? er lidt en spade til det med at isolere.

Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.