Matematik

ln (x) graf i excel

20. december 2007 af Cashed (Slettet)
Hej, er igang med SRP'en
Mangler dog lidt resultat beregning..

Jeg har lavet et forsøg med et akvarium med gopler gående i som har ædt af de tilsatte fødeemner.. Mine målte data er koncentration af fødeemner C hver halve time.. Og jeg skal nu vise deres filtrationsrate (a) ved reduktionen i C som funktion af tiden t..

I de informationer jeg har står der:
"Reduktion i koncentrationen (C) af byttedyr i et akvarium som funktion af tiden i et semi-log plot."

Når jeg blot har x (tiden) og y (koncentrationen) hvordan sætter jeg dem så i et semi-log plot?? (ved ikke hvad det er :S)
ligningen skal komme ud som: lnC=a*t+b ..

Hvis jeg bare beder om at tendenslinjen skal være lineær kommer det jo ikke til at passe?? Og kan ikke vælge logarimisk fremstilling...

Mvh
Caspar Olsen, HTX

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2007 af DanielPetersen (Slettet)

lad være

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2007 af Danielras (Slettet)

I Graph kan du godt bede den om at lave en logaritmist tendenslinie til din punktserie. Hentes her:

http://www.padowan.dk/graph/

Svar #3
20. december 2007 af Cashed (Slettet)

DanielPetersen> det kommer jeg jo ikke rigtig videre - selvom det måske er det letteste:)

Danielras> Tak, jeg prøver lige engang, så håber jeg at jeg får noget mere fornuftigt ud af det:)

Svar #4
20. december 2007 af Cashed (Slettet)

Den kan heller ikke vises på denne form lnC=a*t+b i det program..

Jeg er lidt på bar bund..

Hvordan kan jeg eventuelt udregne hældningen selv så?? Skal nemlig bruge hældningen for at kunne komme videre:(

Men holder i hvert fald med matematikken for i nat, det er ved at være sent, lidt teori kan man jo altid skrive i stedet..

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2007 af ibibib (Slettet)

lnC=at+b <=>
C=e^(at+b)
som er en eksponeniel udvikling.

Skriv et svar til: ln (x) graf i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.