Kemi

Substitution eller addition??

20. december 2007 af theaher (Slettet)
Hej!

Er der nogen, der kan fortælle mig om Kolbe-Schmitt reaktionen bygger på substitution eller addition?

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2007 af frodo (Slettet)

substitution

Svar #2
20. december 2007 af theaher (Slettet)

Tak! Men af hvilken gruppe`?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Kolbe-Schmitt reaktionen er lidt specielt i denne henseende, da den også kan betragtes som en additionsreaktion.

Ar-H + O=C=O --> Ar-C(=O)-OH, altså hvor ar-H adderes henover den ene C=O.

Skriv et svar til: Substitution eller addition??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.