Matematik

En ligning

21. december 2007 af Simone_123 (Slettet)
Løs ligningerne:
x^ 2 -2x = -3

I facitlisten står der at svaret er: x = 3, x = 2

???

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2007 af Peden (Slettet)

x^ 2 -2x = -3
<=>
x^ 2 -2x +3 = 0

Brug herefter formlen til løsning af en andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2007 af dnadan (Slettet)

Facitlisten tager fejl, der er ingen løsninger til denne ligning.

ligningen laves om til:
x^ 2 -2x = -3 <=>x^2-2x+3
Dette skyldes, at d<0 (d=b^2-4ac=(-2)^2-4*1*3=4-12=-8

Og når d<0, er der altså ingen løsninger til andengradsligningen.

Svar #3
21. december 2007 af Simone_123 (Slettet)

Det ved jeg godt. men svaret er x = 3, x = 2
hvordan kommer man frem til det? jeg får noget helt andet

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2007 af dnadan (Slettet)

Der er ingen løsninger, så facitlisten tager altså fejl.

Svar #5
21. december 2007 af Simone_123 (Slettet)

Jeg mente denne her ligning 3x^2 – 15x + 15 = 0
Her skal svaret være x = 3, x = 2

Svar #6
21. december 2007 af Simone_123 (Slettet)

det er den rigtige
Jeg mente denne her ligning 3x^2 – 15x + 18 = 0
Her skal svaret være x = 3, x = 2

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. december 2007 af dnadan (Slettet)

Del f'rst med 3, hvoraf det fås at:
x^2-5x+6=0

Brug heraf den generelle løsning form for en andengradsligning af typen ax^2+bx+c=0

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2007 af nørd240 (Slettet)

l=ø
Dvs. løsningsmængden er tom

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. december 2007 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=447629

Svar #10
21. december 2007 af Simone_123 (Slettet)

ja sorry

Skriv et svar til: En ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.