Kemi

mængdeberegning

29. december 2007 af kunst77 (Slettet)
En legering består sf kobber og sølv
0,858g af legeringen opløses i overskud af koncentreret salpetersyre, hvorved følgende redoxreaktioner forløber:

Cu(s)+NO3-(aq) bliver til Cu2+(aq)+NO2(g)
Ag(s)+NO3-(aq) bliver til Ag+(aq)+NO2(g)

dem har jeg så afstemt

Den sure opløsning fortyndes med vand, hvorefter den titreres med 0,104M NaCl. Ved titreringen udfældes AgCl, og ved ækvivalenspunktet er der brugt 29,5mL af NaCl-opløsningen

Massen af AgCl har jeg fået til 0,4397g er det rigtigt?

Og tilsidst skal jeg beregne legeringens koberindhold idet resultatet skal i masseprocent og her har jeg problemer... Nogen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2007 af mathon

bundfældningen:

Ag^(+)(aq) + Cl^(-)(aq) --> AgCl(s)
1 mol Ag^(+)(aq) ækvivalerer 1 mol Cl^(-)(aq), dvs. i mængdeforholdet 1:1 eller
107,9 mg Ag^(+)(aq) ækvivalerer 35,5 mg Cl^(-)(aq)

n(NaCl) = (29,5 mL)*(0,104 mmol/mL) = 3,068 mmol = n(Cl^(-))

3,068 mmol Cl^(-) ækvivalerer 3,068 mmol Ag^(+) eller

3,068 mmol Ag^(+) = (3,068 mmol)*(107,9 mg/mmol) = 331,037 mg = 0,331 g

m(Cu) = 0,858 g - 0,331 g = 0,527 g

Cu i masseprocent: 0,527/0,858*100% = 61,4%

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2007 af mathon

3,068 mmol AgCl udgør (3,068 mmol)*((107,9+35,5)mg/mmol) = 439,951 mg = 0,4399 g
overensstemmende med dine 0,4397 g

Svar #3
29. december 2007 af kunst77 (Slettet)

tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2013 af whyto (Slettet)

Hvordan afstemte du redoxreaktionerne? :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. maj 2013 af mathon

#4
                           0           +5                      +2              +4
                          Cu (s)  +  NO3- (aq)   --->  Cu2+ (aq)  +  NO2 (g)
 

        op   ned   antal
Cu    2                1
N              1        2

                          Cu (s)  +  2 NO3- (aq)   --->  Cu2+ (aq)  +  2 NO2 (g)

afstemning af ladning

                          Cu (s)  +  2 NO3- (aq)  +  4 H+ (aq)   --->  Cu2+ (aq)  +  2 NO2 (g)

afstemning af hydrogen

                          Cu (s)  +  2 NO3- (aq)  +  4 H+ (aq)   --->  Cu2+ (aq)  +  2 NO2 (g)   +  2 H2O (l)

oxygen stemmer

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. august 2014 af inddd (Slettet)

Hej  mathon, jeg er godt klar over at spørgsmålet blev oprettet for et stykke tid siden, men kan jeg spørge hvorfor :

 n(NaCl) =  n(Cl-) , altså n(NaCl) = (29,5 mL)*(0,104 mmol/mL) = 3,068 mmol = n(Cl^(-)) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. august 2014 af mathon

NaCl-molekyler består af    Na+ og Cl--ioner - 1 af hver

1 molekyle NaCl indeholder 1 Na+ og 1 Cl-
1 mol NaCl indeholder 1 mol Na+ og 1 mol Cl-
n mol NaCl indeholder n mol Na+ og n mol Cl-

             n(NaCl) =  n(Cl-)


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.