Kemi
kemi opg
01. januar 2008 af
SimonVit (Slettet)
HEy har problemer med den her opgave .. NOgen der kan hjælpe?
Der fremstilles en 0,30 L opløsning af Na2CO3 ved at afveje 3,98 g Na2CO3, der opløses i lidt vand. Herefter fortyndes til 0,30 L.
Bestem de formelle og aktuelle koncentrationer af Na2CO3, Na+ og CO32-.
HEy har problemer med den her opgave .. NOgen der kan hjælpe?
Der fremstilles en 0,30 L opløsning af Na2CO3 ved at afveje 3,98 g Na2CO3, der opløses i lidt vand. Herefter fortyndes til 0,30 L.
Bestem de formelle og aktuelle koncentrationer af Na2CO3, Na+ og CO32-.
Svar #1
01. januar 2008 af mathon
M(Na2CO3) = 105,99 g/mol
3,98 g Na2CO3 = (3,98 g)/(105,99 g/mol) = 0,037551 mol
c(Na2CO3)_formel = (0,037551 mol)/(0,30 L) = 0,125169 mol/L = ca. 0,13 M....
3,98 g Na2CO3 = (3,98 g)/(105,99 g/mol) = 0,037551 mol
c(Na2CO3)_formel = (0,037551 mol)/(0,30 L) = 0,125169 mol/L = ca. 0,13 M....
Svar #2
02. januar 2008 af mathon
efter den nye tråd med samme emne
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=449459
Na2CO3 er let opløseligt og dermed 100% ioniseret:
Na2CO3(s) --> 2Na^(+)(aq) + CO3^(2-)(aq), hvorfor
c(Na^(+)(aq))_aktuel = 2*c(Na2CO3)_formel = 2*ca. 0,13 M = ca. 0,26 M
og
c(CO3^(2-)(aq))_aktuel = c(Na2CO3)_formel = ca. 0,13 M
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=449459
Na2CO3 er let opløseligt og dermed 100% ioniseret:
Na2CO3(s) --> 2Na^(+)(aq) + CO3^(2-)(aq), hvorfor
c(Na^(+)(aq))_aktuel = 2*c(Na2CO3)_formel = 2*ca. 0,13 M = ca. 0,26 M
og
c(CO3^(2-)(aq))_aktuel = c(Na2CO3)_formel = ca. 0,13 M
Skriv et svar til: kemi opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
