Matematik
x^4 - 3 ... approksimerende førstegrads..
03. januar 2008 af
hamann4242 (Slettet)
x^4 - 3
Jeg skal finde det apporksimerende førstegrads polynomium i x = 4^V(3)
v= kvadratrod
På forhånd, tak
Jeg skal finde det apporksimerende førstegrads polynomium i x = 4^V(3)
v= kvadratrod
På forhånd, tak
Svar #1
03. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Et førstegradspolynomium er en ret linje. Derfor er det approximerende førstegradspolynomium i x = 4^V(3) det samme som tangenten i x = 4^V(3). Til bestemmelse af ligningen for tangenten har du en ligning: y = f(x0) + f'(x0)*(x-x0), hvor x0 i dit tilfælde er 4^V(3).
Kom selv med næste indspark!
Kom selv med næste indspark!
Svar #2
03. januar 2008 af hamann4242 (Slettet)
ingen som kan fortælle mig resultatet, eller hvordan jeg skal sætte min formel ind?
Svar #3
03. januar 2008 af Danielras (Slettet)
#1 har jo sådan set fortalt hvad du gør. Du kan starte med at differentiere din funktion, og så indsætte x=4^sqrt(3). Dette giver dig tangentens hældning.
Du har allerede x-værdien til dit punkt, så tilbage er bare at finde f(4^sqrt(3)). Dernæst kan du benytte ligningen i #1.
Du har allerede x-værdien til dit punkt, så tilbage er bare at finde f(4^sqrt(3)). Dernæst kan du benytte ligningen i #1.
Skriv et svar til: x^4 - 3 ... approksimerende førstegrads..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
