Debat

Bederum på skolen?

03. januar 2008 af Mikie Moose (Slettet)
På mit gymnasie ville elevrådet (som jeg ikke er en del af desværre) gennemføre en plan om, at få et bederum på vores skole. Bederummet skulle ikke blive specielbygget, men bare være et af skolens lokaler, som man så kunne gå ind og bede i, når det var frikvarter. Planen blev dog afvist til sidst, og vi fik ikke noget bederum.

Men hvad synes I? Ville I synes, at det er for meget at få et bederum på jeres gymnasie eller..? Jeg vil godt høre jeres meninger :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Man har jo også et rygerum til dem der ryger ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2008 af BentJ (Slettet)

#1
Der er ikke noget rygerum på min skole. Vi bliver sendt ud i den bitre kulde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

#2 også som en dag i dag? Det må være koldt!

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2008 af BentJ (Slettet)

#3
Det kan jeg love dig for det var. Frøs næsten fast til gulvet på balkonen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2008 af Bruger slettet (Slettet)

man kan vel bare benytte sig af lokalerne på skolen? Det er trods alt kun de færreste unge der beder (I believe)?..

Brugbart svar (1)

Svar #6
03. januar 2008 af *Pia* (Slettet)

Jeg kender ingen der beder.. Det er også gammeldags at gøre

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 I Danmark skal alle være ens. Ellers bliver man frosset ude af fællesskabet. De liberalistiske værdier er forsvundet fuldstændigt. (Jeg er ikke-ryger).

#0 Nej, jeg synes ikke, at der skal være bederum på gymnasier eller andre uddannelsessteder. Jeg har fuld respekt for religiøse folk og de skal have lov at udføre deres religiøse gøremål, men det skal ikke blandes sammen med skolen.
Overvej lige hvor mange initiativer man skulle tage, hvis man skulle tilfredsstille enhver religion.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. januar 2008 af Biatch87 (Slettet)

synes det er en alletiders ide ;)
For min skyld må der gerne laves en bederum, og jeg skal dog med glæde vær den første der deltager hvert frikvarter :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2008 af chrisjorg (Slettet)

#7
Sjovt at du taler om "lighed" når, takket være liberalismen, uligheden aldrig har været større end i dag.

Måske burde du tage dine Jantelovs-idéer og pakke sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Ja, og så kan man passende bygge en grædemur i skolegården til jøderne, det er vel rimeligt? Det ene gruppe står og hyler, mens den ande gruppe råber på Alla, så det ikke er til at få madro.
Nej religionsdyrkelse hører ikke hjemme i det offentlige rum, det er en helt igennem privat sag, der ikke skal stilles offentlig til skue. Folk kan for min skyld tro på Fandens oldemor, bare jeg ikke skal generes med det.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. januar 2008 af nørd240 (Slettet)

I min skole må vi som elever gerne bede men ikke i et såkaldt "bederum" altså i en klasse hvor der ikke er undervisning f.eks. eller i hvores egen klasse
idet at i skolen er religionsdyrkelse en privat sag idet at
det kan virke generende for andre. I vores skole f.eks har vi en flink rektor og nogle gode elevråds elever så et forslag kan let gennemføres.
men jeg har heller ikke intet imod det og som
#8 siger så er det en alletiders ide.
men igen som #7sheerwood siger Overvej lige hvor mange initiativer man skulle tage, hvis man skulle tilfredsstille enhver religion ?
det kan jo blive lidt et problem.

så det kan godt være at din skole siger nej idet at de kommer i en dilemma lignende situation.
men sådan er det jo

men eks. i religionen Islam så skal vedekommende ikke praktiser bønnen på det rette tidspunkt hvis vedekommende ikke lige har muligheden i det sted vedekommende befinder dig eks. hvad hvis du sidder midt i timen og du skal bede på dette tidspunkt så kan man jo ikke bare gå så bliver man eks. gør som mange elever gør vente til at de kommer hjem.

men det kan godt være at jeg beder i skolen, men det kan også
være at jeg venter til at jeg kommer hjem hvis muligheden ikke lige er der.



Brugbart svar (0)

Svar #12
04. januar 2008 af Peden (Slettet)

#9:
Bum bum bum.
Husk på at der er forskel på økonomisk lighed, og lighed med hensyn til rettigheder/ lighed for loven.


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. januar 2008 af Marcovergaard (Slettet)

#9 hov hov, det var ualmindelig dårlig tone at bringe på banen i et diskussionsforum. Du skal også lige passe lidt på med at tvinge et fastlagt skema ned over liberalismen, for som #9 pointerer er der mange forskellige former for liberalisme.


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. januar 2008 af Epimetheus (Slettet)

Lav sgu da et bederum - det genere da ingen. Det er sgu da at være for snævrsynnet ikke at tillade et bederum; ligesom et rygerum er en god ide.

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Det genere selvfølgelig ikke nogen - men hvem vil bede i pauserne? Er man ikke for langt ude.....???


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. januar 2008 af aisha_123 (Slettet)

#15
jo..

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. januar 2008 af Osmanli

#15 - behøver man virkelíg svare på dette?
- selvfølgelig er der da nogle som beder i pauserne hvis de har mulighed for dette? - men dette er nok op til personen selv, [eller retter sagt mellem personen og gud]..
f.eks. i Islam ber man 5 gange om dagen som du nok forhåbentligt ved, disse 5 tider er spredt med et godt tids-mellemrum. OG især her imod sommer årstiden, er der en bøn som ligger mellem 11 - 12 {det vil sige et tidsrum i frikvarteret/pausen!}, yderligere har man som regel (i hver fald på min skole) 5minutters pause, hvor man sagtens kan nå at be en bøn mere f.eks. 1½ time efter man har bet el duhr (kaldes på arabisk), kan man be el Asr (også arabisk), og dette kan alt sammen ligge på en skoledag fra kl. 8.00 - 14.30 eller 15.25 f.eks!
Og alt dette genere under alle omstændigheder ingen andre elever!, det er jo forhe*e03ed' et bøn man skal be, og ikke en fredagsbøn hvor en imam, sheikh ell. lign. står og snakker om noget..

Vi har på vores skole et bederum, retter sagt med pænere ord; et klasselokale, som jeg (er muslim skulle der nævnes), og andre kammeratter bruger nytte af ..

Så svar til dit spørgsmål; Ja- der er nogle som VIL be i pauserne. - HVIS det er muligt, og hvis tidspunktet ligger godt tilrettet.

Brugbart svar (0)

Svar #18
04. januar 2008 af Osmanli

#17 - undskylder for taste- og stavefejl.
Gik lige lidt for hurtigt .. (:

Brugbart svar (0)

Svar #19
04. januar 2008 af 150972 (Slettet)

Nej til bederum i det offentlige rum også lukkede rum på gymnasier!

Den statslige indblanding i religiøse foreninger og statsfinansieringen af én bestemt trosretning er i bund og grund udemokratisk og i modstrid med reel religionsfrihed.. Kirke og stat skal adskilles fuldstændig, så alle foreninger, der er baseret på et trosfællesskab stilles lige. De religiøse foreninger må som udgangspunkt være medlemsfinansierede. Men ligesom andre foreninger skal det selvfølgeligt være muligt at få statslige tilskud, f.eks. til vedligeholdelse af bygninger, særlige arrangementer osv.

I sammenhæng med adskillelsen af kirke og stat skal vi også have afskaffet blasfemi-paragraffen. Selvfølgeligt er det vigtigt at beskytte mennesker mod overgreb, trusler og nedværdigelse, som følge af deres tro mv. Men den beskyttelse sker gennem racismeparagraffen. Blasfemi-paragraffen beskytter ikke mennesker men selve troen og religiøse symboler.

Endeligt skal vi have afskaffet statsanerkendelsen af trossamfund. I dag sidder en flok statslige ”kommissærer” og tager stilling til, om et trossamfund nu også er et rigtigt trossamfund. Staten skal ikke være smagsdommer overfor om folk tror på Gud, Allah eller nisser. Det er en privat sag.


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. januar 2008 af nørd240 (Slettet)

#15
jo
#17,helt enig

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.