Matematik
ligning for tangent?
04. januar 2008 af
blondin9000 (Slettet)
en ligning for en tangent har røringspunktet for x = 1 for grafen f + g.
Hvordan bestemmer jeg ligningen?
er det ved at sige:
(f+g)´ = f`(1) + g`(1)
x= 1 x0= 1
Hvordan bestemmer jeg ligningen?
er det ved at sige:
(f+g)´ = f`(1) + g`(1)
x= 1 x0= 1
Svar #1
04. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)
og i så fald hvordan gør man det hvis ligningen for grafen med samme røringspunkt heder f * g istedet???
Svar #2
04. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Well, tangentligningen er y = f(x0) + f'(x0)*(x-x0). Hvis x0 = 1, som i dit tilfælde, er ligningen y = f(1) + f'(1)(x-1). Hvis funktionen så er f+g, så lyder ligningen y = f(1)+g(1) + [f'(1)+g'(1)]*(x-1). Er funktionen f*g, lyder ligningen y = f(1)*g(1) + (f*g)'(1)*(x-1), hvor (f*g)' = f*g'+f'*g.
Skriv et svar til: ligning for tangent?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
