Matematik
N(t) = 100 + 2t + 0,4t^2 ?
04. januar 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Opgaven lyder på følgende:
For en bakteriekultur gælder at antallet af bakterier N(t), med tilnærmelses kan beskrives ved:
N(t) = 100 + 2t + 0,4t^2
Hvor t er større end, eller lig med 0 og mindre end eller lig med 24.
t = antal timer
________________________________________________
Hvad angiver N(0)?
- Det må være antallet af bakterier efter 0 timer, ik?
Hvor mange bakterier er der efter 5 timer?
-N(5) = 100 + 2*5 + 0,4*5^2 , og så får man svaret ved at regne N(5) ud, ik?
Bestem dN/dt? og forklar hvad dN/dt angiver?
(forstår ik lige hvad dN/dt er? eller hvordan man bestemmer det?? nogen der kan hjælpe?? )
Hvor hurtigt ændre bakteriemængden sig til tidspunktet t = 10 ?
(skal man bare sætte 10 ind hvor jeg før satte 5 ind eller hvordan gør jeg?? )
For en bakteriekultur gælder at antallet af bakterier N(t), med tilnærmelses kan beskrives ved:
N(t) = 100 + 2t + 0,4t^2
Hvor t er større end, eller lig med 0 og mindre end eller lig med 24.
t = antal timer
________________________________________________
Hvad angiver N(0)?
- Det må være antallet af bakterier efter 0 timer, ik?
Hvor mange bakterier er der efter 5 timer?
-N(5) = 100 + 2*5 + 0,4*5^2 , og så får man svaret ved at regne N(5) ud, ik?
Bestem dN/dt? og forklar hvad dN/dt angiver?
(forstår ik lige hvad dN/dt er? eller hvordan man bestemmer det?? nogen der kan hjælpe?? )
Hvor hurtigt ændre bakteriemængden sig til tidspunktet t = 10 ?
(skal man bare sætte 10 ind hvor jeg før satte 5 ind eller hvordan gør jeg?? )
Svar #1
04. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)
Du skal starte med at sætte enheder ind her:
N(t) = 100 + 2t + 0,4t^2
Dernæst skal du konsekvent i alle opgaver anføre dine enheder, hvis det ikke lige drejer sig om abstrakt matematik, så:
N(t)=100(et-eller-andet)+2(et-eller-andet)*t o.s.v. Altid bruge enheder, så bliver det mere overskueligt
Hvis du bruger enheder, så ved du også hvad dN(t)/dt står for, så bliver dit spørgsmål overflødigt, du kan direkte aflæse det fra enhedsangivelsen. Prøv nu lige at sætte det ind, så "lyser pæren".
N(t) = 100 + 2t + 0,4t^2
Dernæst skal du konsekvent i alle opgaver anføre dine enheder, hvis det ikke lige drejer sig om abstrakt matematik, så:
N(t)=100(et-eller-andet)+2(et-eller-andet)*t o.s.v. Altid bruge enheder, så bliver det mere overskueligt
Hvis du bruger enheder, så ved du også hvad dN(t)/dt står for, så bliver dit spørgsmål overflødigt, du kan direkte aflæse det fra enhedsangivelsen. Prøv nu lige at sætte det ind, så "lyser pæren".
Skriv et svar til: N(t) = 100 + 2t + 0,4t^2 ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
