Matematik
stamfunktion til X ?????
06. januar 2008 af
sus-gym (Slettet)
hvad er stamfunktionen til x????????
bonus spr.
hvordan viser jeg at f(x)=x/(1+x)
har F(x)=x-ln(1+x) som stamfunktion???
det her er hvad jeg ved:
1/(1+x) har ln(1+x) som stamfunktion
og ln(A/B) = ln(A) - ln(B).. jeg får bare ik det her at gå op da ikke del hele stå inde i LN!!
bonus spr.
hvordan viser jeg at f(x)=x/(1+x)
har F(x)=x-ln(1+x) som stamfunktion???
det her er hvad jeg ved:
1/(1+x) har ln(1+x) som stamfunktion
og ln(A/B) = ln(A) - ln(B).. jeg får bare ik det her at gå op da ikke del hele stå inde i LN!!
Svar #1
06. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)
Stamfunktion til f(x) = x?
Den generelle formel for polynomier er:
f(x) = ax^n
F(x) = (1/(1+n))a*x^(n+1)
Så dvs.
F(x) = 0,5x^2
Mht. bonus spørgsmålet, så kan du vise at F'(x) = f(x)
Den generelle formel for polynomier er:
f(x) = ax^n
F(x) = (1/(1+n))a*x^(n+1)
Så dvs.
F(x) = 0,5x^2
Mht. bonus spørgsmålet, så kan du vise at F'(x) = f(x)
Skriv et svar til: stamfunktion til X ?????
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
