Matematik

Bestem forskrift, heelp plzzz.

07. januar 2008 af monaaaaaaaaa (Slettet)
Det en opgave uden hjælpemiddler så jeg ved ikk íkk rigtig hvad jeg skal gøre, når jeg ikke har en funktion? hvilken formel skal jeg så bruge, el. hva skal j starte med at gøre?


En ret linie har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets første punkter P (3,0)-
bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linie som graf.



Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

-2=(x-3)/y, løs den med hensyn til y, men det er ikke nødvendigt

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Indsæt punktet og a i forskriften f(x)=ax+b, og beregn b.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

En lineær funktion har forskriften: y=ax+b

Du har til rådighed: a=-2, x=3 og y=0

Så kan du vist selv isolere b, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2008 af mathon

y = -2x + b

0 = -2*3 + b

0 + 2*3 = b

b = 6

y = -2x + 6

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2008 af Danielras (Slettet)

En ret linie er på formen:

y = ax + b

Du har allerede hældningen a, og et punkt:

0 = -2*3 + b

Isoler b af denne så har du forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er da godt, at så mange hjælper til indenfor matematik. :D

Svar #7
07. januar 2008 af monaaaaaaaaa (Slettet)

tusind tark alle sammen.

Skriv et svar til: Bestem forskrift, heelp plzzz.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.