Dansk

Dansk mundtlig prøve

07. januar 2008 af v-27 (Slettet)

Hejsa

Jeg går i 9. klasse og vi skal op til en mundlig prøve i dansk. Så jeg vil bare lige høre om, der er nogen som kan forklare mig ordenlig, hvad en synopsi prøve går ud på?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2008 af Janjun (Slettet)

Fra Politikkens Nudansk Leksikon:

1. en kort sammenfatning af noget længere, fx en film, en bog el. en fagtekst. · et oplæg til en opgave med angivelse af emneafgrænsning, metode og disposition.
2. en opstilling af tekster i parallelle spalter så enkeltheder der svarer til hinanden, kan sammenlignes, fx om sammenstilling af de tre første evangelier, Mattæus, Markus og Lukas. ! af græsk sýnopsis 'overblik' af syn- + ópsis 'syn, udseende, ansigt', besl.m. Ìps 'øje'

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

En synopsis er bare et "arbejdspapir". Det vil sige, at den er en slags ramme om din opgave (en slags disposition), som dog er skrevet i stikordsform.
Synopsen må dog ikke indgå i bedømmelse og er derfor for så vidt overflødig. Din karakter bliver udelukkende givet ud fra din mundtlige fremlæggelse (samtale).

Jeg har selv været oppe i denne prøveform adskillige gange efterhånden, så hvis du behøver mere viden, kan du bare spørge. :-)

Svar #3
09. januar 2008 af v-27 (Slettet)

Ok, mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2013 af Joergens (Slettet)

jeg kunne godt bruge mere viden:P

 


Skriv et svar til: Dansk mundtlig prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.