Fysik

Ellære, simple formler hjælper ikke

08. januar 2008 af FGKrabbe (Slettet)
Opg. 12 side 264 i Fysikbogen "Spektrum fysik 1".

Bestem erstatnings resistansen ved at indføre passende betegnelser for strømmene (I1 = 3/5 og I2 = 2/5) gennem de forskellige resistorer.

Strømmene har jeg selv regnet men kan ikke finde erstatnings resistansen. Tegningen nedenunder illustrerer kredsløbet:
__ R=100 __ __ R=200 __
| | |
A- R=100 -B
|__ R=200 __|__ R=100 __|


På forhånd tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2008 af mathon

læg en kopi af tegningen i www.peecee.dk

Svar #2
08. januar 2008 af FGKrabbe (Slettet)

...__ R=100 __ __ R=200 __
..| ..........| ..........|
A-..........R=100..........-B
..|__ R=200 __|__ R=100 __|

Nettet er noget lort til tegninger.. prøver igen..

Svar #3
08. januar 2008 af FGKrabbe (Slettet)

Jeg har uploaded et billede af kredsløbet.. men kan ikke finde ud af hvordan jeg får sat den ind her ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2008 af mathon

er det den her
http://peecee.dk/uploads/012008/Fysik_opg_12.bmp

Svar #5
08. januar 2008 af FGKrabbe (Slettet)

ja

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2008 af kleif

Start med at give dine modstande navne.

1/((1/100)+(1/(100+200))+(1/(100+200))) = 60ohm

Jeg kan/vil ikke give en yderligere forklaring, før du har navngivet dine modstande.

Svar #7
08. januar 2008 af FGKrabbe (Slettet)

Oppe i venstre R=100 Ohm: "A"
Oppe i højre R=200 Ohm: "B"
I midten R=100 Ohm: "C"
Nede i venstre R=200 Ohm: "D"
Nede i højre R=100 Ohm: "E"

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2008 af kleif

Yes! - bemærk dog, man normalt navngiver modstande som; R1,R2,R3..


A og D sidder i seriel. Den kalder vi for ADeq
B og E sidder i seriel. Den kalder vi for BEeq

Så sidder: ADeq, C og BEeq i parallel.

Så er det bare at bruge dine formler for modstande i seriel og parallel:
Seriel: R1+R2+R3+...+Rn
Parallel: 1/( 1/R1 + 1/R2 + 1/R3 + ... + 1/Rn)

Svar #9
08. januar 2008 af FGKrabbe (Slettet)

Mener du ikke omvendt? at A og D er parallelt forbundet? For de ligger jo overfor hinanden i kredsløbet?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2008 af kleif

Kan du se det, hvis jeg tegner det på denne måde?
http://peecee.dk/upload/view/89211

Svar #11
08. januar 2008 af FGKrabbe (Slettet)

Ja så har du jo fuldkommen ret :) Det er underligt, for opgave beskrivelsen skriver de at simple løsninger ikke findes..

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2008 af kleif

Hvilket niveau har du fysik på, og hvilke teorier har i gennemgået i ellære? Det kan være det skal løses på en anden måde.

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2008 af kleif

Har i gennemgået KVL og KCL - og har de strømme du opgave i indlægget, hvor løber de henne?

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. januar 2008 af kleif

opgave=opgav

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. januar 2008 af kleif

Næh, hov - så lige at udgangspunktet ikke er som antaget.
Der skal lige byttes om på seriel og parallel.

Skriv et svar til: Ellære, simple formler hjælper ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.