Matematik
Differentiering/ andengradsligning
08. januar 2008 af
anita_h (Slettet)
Jeg skal finde samtlige løsninger til f'(x) = 0
når f(x)= 1/3x^3 - 1/2^2 - 6x
Skal man så ikke differentiere så man får:
f'(x)= x^2-x-6
og herefter regne den ud som en almindelig andengradsligning?
når f(x)= 1/3x^3 - 1/2^2 - 6x
Skal man så ikke differentiere så man får:
f'(x)= x^2-x-6
og herefter regne den ud som en almindelig andengradsligning?
Svar #1
08. januar 2008 af dnadan (Slettet)
med:
f(x)= 1/3x^3 - 1/2^2 - 6x
menes angiveligt:
f(x)= 1/3x^3 - 1/2x^2 - 6x
hvoraf f'(x)= x^2-x-6
Løs nu ligningen:
x^2-x-6=0
(løses som en ganske almindelig andengradsligning)
f(x)= 1/3x^3 - 1/2^2 - 6x
menes angiveligt:
f(x)= 1/3x^3 - 1/2x^2 - 6x
hvoraf f'(x)= x^2-x-6
Løs nu ligningen:
x^2-x-6=0
(løses som en ganske almindelig andengradsligning)
Svar #3
08. januar 2008 af anita_h (Slettet)
Okey.. Men når jeg regner diskriminanten ud giver det et negativt tal, og så er der jo ingen løsninger? Men i opgaven står der "find samtilige løsninger"?
Svar #7
08. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
#6
Ja det hele er vist noget vrøvl :D
Det er selvfølgelig d=25, og ikke d^2=25.
Ja det hele er vist noget vrøvl :D
Det er selvfølgelig d=25, og ikke d^2=25.
Skriv et svar til: Differentiering/ andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
