Matematik
differentiering
08. januar 2008 af
anita_h (Slettet)
Hej.. Skal lige være sikker at jeg har lavet opgaven rigtig. Opgaven lyder:
En funktion f er givet ved f(x) = x^3+1.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))
Min udregning:
F(x)= x^3+1
f'(x)= 3x^2
f(1)= 1^3+1= 2
f'(1)= 3*1^2= 3
y-f(1)=f'(1)(x-1)
y-1 = 3(x-1)
y= 3x-2
Er det rigtigt?
En funktion f er givet ved f(x) = x^3+1.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))
Min udregning:
F(x)= x^3+1
f'(x)= 3x^2
f(1)= 1^3+1= 2
f'(1)= 3*1^2= 3
y-f(1)=f'(1)(x-1)
y-1 = 3(x-1)
y= 3x-2
Er det rigtigt?
Svar #1
08. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Du har kommet til at indsætte 1 istedet for 2 på f(1)'s plads, sidst i din beregning. Ellers er det rigtigt.
Svar #5
08. januar 2008 af dnadan (Slettet)
ellers, husk nu at benytte samme bogstav(også størrelsesmæssig) gennem det hele. Der skælnes nemlig mellem F(x) og f(x).
Skriv et svar til: differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
