Matematik

Ligning

08. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Er det rigtig?

Løs ligning: x(x-2)-(x+1)^2

mit bud:

x^2-2x-(x+1)(x+1)
x^2-2x-x^2+1x+1x+1

2x+1



Mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

det er ikke en ligning, men hvis du bare skal reducere udtrykket, så¨er svaret: -4*x-1

Svar #2
08. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Undskyld skrevet forkert,min fejl


Den hedder x(x-2)-(x+1)^2=-6

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

så er x=5/4, start med at gange den ud, så vil du først opdage, at du får x^2 og -x^2, som går ud mod hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

x(x-2)-(x+1)^2=-6
<=>
x^2-2x-(x^2+1+2x)=-6
<=>
x^2-2x-x^2-1-2x=-6
<=>
6-1=4x
<=>
5/4=x

Svar #5
09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

hvordan får du din føste udregning 2x tilsidst i parentesen?


hvor kommer de 4x fra i anden sidste udregning?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2008 af sapiens (Slettet)

#5
2. linje: fordi han/hun ganger parentesen ud og får det dobbelte produkt.

4. linje: -2x - 2x = -4x på venstresiden. der lægges så 4x til på begge sider, hvorved 4. linje fremkommer.

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.