Matematik
Krydsprodukt med vektorer i rummet
09. januar 2008 af
sdj (Slettet)
Hvordan regner jeg AB x AC?
AB og AC er vektorer.
AB=(-2,3,0) og AC=(-2,0,4)
AB og AC er vektorer.
AB=(-2,3,0) og AC=(-2,0,4)
Svar #1
09. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Du kan danne en 3 x 3 determinant, som du så beregner:
| i j k|
|-2 3 0|
|-2 0 4|
I, j og k er her enhedsvektorer. Det står sikkert i din bog, hvordan du beregner sådan en determinant.
| i j k|
|-2 3 0|
|-2 0 4|
I, j og k er her enhedsvektorer. Det står sikkert i din bog, hvordan du beregner sådan en determinant.
Svar #2
09. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)
Til #1's besvarelse kan tilføjes
Hvis vi rent symbolsk sætter
a b c
d e f
g h i så er resultatet aei+bfg+cdh-gec-hfa-idb
Der er nogle betingelser knyttet til denne vektor (gælder kun R^3), den vigtigste er vel, at den er antikommutativ, så der gælder:
u kryds v = -v kryds u.
Sæt dig ind i de tre betingelser, der gælder for krydsproduktet af to vektorer.
Hvis vi rent symbolsk sætter
a b c
d e f
g h i så er resultatet aei+bfg+cdh-gec-hfa-idb
Der er nogle betingelser knyttet til denne vektor (gælder kun R^3), den vigtigste er vel, at den er antikommutativ, så der gælder:
u kryds v = -v kryds u.
Sæt dig ind i de tre betingelser, der gælder for krydsproduktet af to vektorer.
Skriv et svar til: Krydsprodukt med vektorer i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
