Matematik
reducering og forkortelse
09. januar 2008 af
liridon (Slettet)
Hej jeg vil gerne høre om i lige kunne hjælpe mig med disse 3 opgaver:
forkort brøken:
x^2+2x/4x+8
jeg har fået det til at være x/4.. er det rigtigt??
reducer:
8a^3*b*a^-2/(2b)^2
jeg har fået den til at være 8a/b^2+b.. er det rigtigt??
forkort brøken:
a^2-6a+9/a^2-9
Jeg har fået den til at være 6a.. er det rigtigt??
Hvis noget af det er forkert må i meget gerne fortælle hvad det er jeg gør galt..
Tak på forhånd
forkort brøken:
x^2+2x/4x+8
jeg har fået det til at være x/4.. er det rigtigt??
reducer:
8a^3*b*a^-2/(2b)^2
jeg har fået den til at være 8a/b^2+b.. er det rigtigt??
forkort brøken:
a^2-6a+9/a^2-9
Jeg har fået den til at være 6a.. er det rigtigt??
Hvis noget af det er forkert må i meget gerne fortælle hvad det er jeg gør galt..
Tak på forhånd
Svar #1
09. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Ad 1) Korrekt
Ad 2) Ikke korrekt. Kom med dine udregninger.
Ad 3) Ikke korrekt. Kom med dine udregninger.
Ad 2) Ikke korrekt. Kom med dine udregninger.
Ad 3) Ikke korrekt. Kom med dine udregninger.
Svar #2
10. januar 2008 af liridon (Slettet)
reducer:
8a^3*b*a^-2/(2b)^2 = 8*b/(2b)^2= 8a/b^2+b sådan har jeg fået det.. hvad gør jeg galt?
forkort brøken:
a^2-6a+9/a^2-9 = -6a/-1 = 6a/1 = 6a. alså jeg dividerer med a^2-9 på begge sider.. hvad gør jeg galt?
8a^3*b*a^-2/(2b)^2 = 8*b/(2b)^2= 8a/b^2+b sådan har jeg fået det.. hvad gør jeg galt?
forkort brøken:
a^2-6a+9/a^2-9 = -6a/-1 = 6a/1 = 6a. alså jeg dividerer med a^2-9 på begge sider.. hvad gør jeg galt?
Svar #3
10. januar 2008 af dnadan (Slettet)
8a^3*b*a^-2/(2b)^2 = 8a*b/(2b)^2= 8ab/(4b^2)=2a/b
Her antages det, at du mener brøken:
(a^2-6a+9)/(a^2-9)= (a-3)^2/((a-3)(a+3)=(a-3)/(a+3)
Her er kvadratsætningerne:
(a-b)^2=a^2+b^2-2ab (se tæller)
og
(a-b)(a+b)=a^2-b^2 (se nævner)
Her antages det, at du mener brøken:
(a^2-6a+9)/(a^2-9)= (a-3)^2/((a-3)(a+3)=(a-3)/(a+3)
Her er kvadratsætningerne:
(a-b)^2=a^2+b^2-2ab (se tæller)
og
(a-b)(a+b)=a^2-b^2 (se nævner)
Skriv et svar til: reducering og forkortelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
