Matematik
Eksakt værdi af et integral
23. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg mangler lidt hjælp og forståelse, til hvordan man beregner integraler som disse to.
(x+sinx)dx integralet går fra 0 til pi
x*e^(2x)dx integralet gåt fra 0 til 1
(x+sinx)dx integralet går fra 0 til pi
x*e^(2x)dx integralet gåt fra 0 til 1
Svar #1
23. februar 2003 af Mango Juice (Slettet)
Du starter med at finde en stamfunktion F til (x+sinx)
så siger du F(pi) - F(0).
sådan:
f(x)=x+ sinx
F(x)=1/2x^2 - cos x + c
konstanten c kan du her godt se bort fra, da den forsvinder når du trækker F(0) fra F(pi).
integralet bliver så: F(pi) - F(0) = 1/2 pi^2 - cos(pi) - (1/2 0^2 -cos(0)) = 1/2 pi^2 + 2 = 6.93
På samme måde kan du løse den anden...
så siger du F(pi) - F(0).
sådan:
f(x)=x+ sinx
F(x)=1/2x^2 - cos x + c
konstanten c kan du her godt se bort fra, da den forsvinder når du trækker F(0) fra F(pi).
integralet bliver så: F(pi) - F(0) = 1/2 pi^2 - cos(pi) - (1/2 0^2 -cos(0)) = 1/2 pi^2 + 2 = 6.93
På samme måde kan du løse den anden...
Svar #2
23. februar 2003 af Jean
I den første skal du huske at integralet er lineært. Dvs at du kan finde integralet af x fra 0 til pi og summe med integralet af sin x fra 0 til pi.
I den anden funktion har du to muligheder nemlig integration ved substitution og partiel integration. Der findes ikke nogle stringente regler for hvornår man skal bruge det ene og hvornår man skal bruge det andet så det er bare at prøve sig lidt frem. I dit tilfælde vil substitutionen t = 2x sikkert være nyttig.
I den anden funktion har du to muligheder nemlig integration ved substitution og partiel integration. Der findes ikke nogle stringente regler for hvornår man skal bruge det ene og hvornår man skal bruge det andet så det er bare at prøve sig lidt frem. I dit tilfælde vil substitutionen t = 2x sikkert være nyttig.
Skriv et svar til: Eksakt værdi af et integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
