Matematik

find diskremation

12. januar 2008 af thelife (Slettet)
hej

jeg er i gang med at finde solve med formlen, men den kommer ikke
løs ligningen 2x^2 + x - 3=0

er det sådan

d? d = b2 – 4 * a *c

x^2 - 4 * 2 * (-3)= x^2 + 24

men man kan jo ikke få x^2 + 24 som resultat

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2008 af badooo (Slettet)

Tanken er rigtig, måden er forkert.

a = 2
b = 1
c = -3

d = 1^2 - 4*2*(-3) = 25

Så er der 2 løsninger.. dem kan du vel selv beregne nu?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2008 af badooo (Slettet)

Det hedder forresten "diskriminanten" og ikke "diskremation" ;)

Svar #3
12. januar 2008 af thelife (Slettet)

ja det kan jeg men den kommer ik på min lommeregner.
er det ikke sådan her men resultatet er forkert. den rigtig resultat er -1,5 og 1

(-1) - kvartrod 25) / (2*2)= -2,25

(-1) + kvartrod 25) / (2*2)= 0,25


Svar #4
12. januar 2008 af thelife (Slettet)

:) nå ja glemmer det tit at den hedder diskriminanten

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Du kommer nok til at taste det forkert ind så. Sæt parentes rundt om hele tælleren.

x1 = ((-1) + sqrt(25))/(2*2)
x1 = (-1+5)/(2*2)
x1 = 4/4
x1 = 1

x2 = ((-1) - sqrt(25)) / (2*2)
x2 = (-1-5)/4
x2 = -6/4
x2 = -3/2
x2 = -1,5

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2008 af badooo (Slettet)

Det der er forresten ren hovedregning..

(-1 + 5)/(2*2) = 4/4 = 1
(-1 - 5)/(2*2) = -6/4 = -3/2 = -1,5

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Ta' evt. et kig på:
http://peecee.dk/upload/view/90220

Skriv et svar til: find diskremation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.