Matematik

funktion og differentiering

13. januar 2008 af anita_h (Slettet)
Hej.. Jeg skal ved beregning løse ligingen
f(x) = 80
og f'(x) = 80

funktionen hedder: y = 3,1499*1,2599^x

Skal jeg sætte 80 ind på y's plads og så udregne x?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Ja, det er præcis det du skal. For at finde f'(x)=80, skal du selvfølgelig lige differentiere funktionen først.

Svar #2
13. januar 2008 af anita_h (Slettet)

okey.. Men jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal differentiere funktionen for at finde f'(x)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

kig i formelsamlingen for at se, hvorledes a^x differentieres.

Svar #4
13. januar 2008 af anita_h (Slettet)

Har ikke nogen formelsamling, men kan det passe at funktionen kommer til at hedde:
y = 1,2599^x * ln 1,2599?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Nej, du har glemt konstanten. Så funktionen kommer til at hedde:

y' = 3,1499 * 1,2599^x * ln 1,2599

Skriv et svar til: funktion og differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.