Matematik

rumgeometri

14. januar 2008 af MRL (Slettet)
jeg har trekant ABC der er udspændt at punkterne: a (3,4,7), b(1,6,1), c(2,3,8). ud fra dette skal jeg finde hver af trekantens vinkler?

kan nogle hjælpe mig med hvad jeg skal gøre?

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

En metode er at lave tre vektorer ab, ac og bc. Brug derefter skalarproduktet til at finde vinklerne mellem vektorerne.

Du kan selvfølgelig også udregne længerne mellem punkterne, og derefter benytte cosinusrelationen.

Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

|a•b| = |a|*|b|*cosV
<=>
cosV = |a•b|/|a|*|b|

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2008 af mathon

bestem
1) vektor_AB, vektor_AC og vektor_BC

2) bestem længden |AB|=c, |AC|=b og |BC|=a

3) beregn vinklerne ved brug af cos-relationen

A = cos^-1[(b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)] = ....

B = cos^-1[(a^2+c^2-b^2)/(2*a*c)] = ....

C = cos^-1[(a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)] = ....

Svar #4
14. januar 2008 af MRL (Slettet)

mange tak for hjælpen, det lykkedes at lave den opgave:)

Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.