Matematik

svær please hjælp

15. januar 2008 af Pernille-2 (Slettet)
en partikel bevæger sig på en ret linj. den strækning s (meter). partiklen har bevæget sig til tidspunktet i t (sek), er givet ved

s(t)=5t^1/2.
bestem partiklens hastighed til tidspunktet t=4
bestem det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2m/s

hjælp miiiiig :O

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Differentier den.

s'(t) = v(t)

Indsæt så t=4 og find hastigheden. I den næste indsætter du v(t) = 2 og isolerer t.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2008 af dnadan (Slettet)

4 indlæg om den samme opgave... = dårlig karma

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2008 af mathon

v(t) = ds/dt = 5*(1/2)*t^((1/2)-1) = (5/2)*t^(-(1/2)) = 5/(2*sqrt(t))

v(t) = 5/(2*sqrt(t))

v(4) = 5/(2*sqrt(4)) = 5/(2*2) = 5/4

Skriv et svar til: svær please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.