Kemi
pH regning
15. januar 2008 af
sapphirestar (Slettet)
Hej,
Jeg har et lille problem med en opgave. Håber at nogen kan hjælpe :) Here we go:
Benzoesyre C6H5COOH bruges sm konserveringsmiddel i f.eks. frugtjuice, hvor det hæmmer væksten af mikroorganismer. Syren reagerer med vand efter følgende reaktionsskema:
C6H5COOH(aq) + H2O(l) <<>> C6H5COO-(aq) + H3O+(aq)
a) Beregn pH for en opløsning, hvor stofmængdekoncentrationen af benzoesyre er 0,010M
(Har jeg beregnet - pH = 3,1)
b) 25,0 mL 0,010M benzoesyre tilsættes 17,0 mL 0,012 M NaOH. Beregn blandingen pH. (tænk over, hvad blandingen efter tilsætning af NaOHindeholder)
(den er også klaret. pH = 3,58)
c) Beregn forholdet mellem de aktuelle koncentrationer af benzoationer C6H5COO- og benzoesyre i en juice med 1) pH = 4,0 og 2) pH = 6,0
(Det er her jeg har problemer. Please hjælp?)
Den konserverende effekt skyldes benzoesyren.
d) Ved hvilken af de to pH-værdier har opløsningen den største konserverende effekt? Svaret skal begrundes.
Jeg har et lille problem med en opgave. Håber at nogen kan hjælpe :) Here we go:
Benzoesyre C6H5COOH bruges sm konserveringsmiddel i f.eks. frugtjuice, hvor det hæmmer væksten af mikroorganismer. Syren reagerer med vand efter følgende reaktionsskema:
C6H5COOH(aq) + H2O(l) <<>> C6H5COO-(aq) + H3O+(aq)
a) Beregn pH for en opløsning, hvor stofmængdekoncentrationen af benzoesyre er 0,010M
(Har jeg beregnet - pH = 3,1)
b) 25,0 mL 0,010M benzoesyre tilsættes 17,0 mL 0,012 M NaOH. Beregn blandingen pH. (tænk over, hvad blandingen efter tilsætning af NaOHindeholder)
(den er også klaret. pH = 3,58)
c) Beregn forholdet mellem de aktuelle koncentrationer af benzoationer C6H5COO- og benzoesyre i en juice med 1) pH = 4,0 og 2) pH = 6,0
(Det er her jeg har problemer. Please hjælp?)
Den konserverende effekt skyldes benzoesyren.
d) Ved hvilken af de to pH-værdier har opløsningen den største konserverende effekt? Svaret skal begrundes.
Svar #2
15. januar 2008 af sapiens (Slettet)
#1, jeps og husk at et puffersystem har den største puffereffekt (dvs. i dette tilfælde den største konserverende effekt) ved pKs, dvs når nB/nB = 1.
Skriv et svar til: pH regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
