Matematik
Ligning + Linje
15. januar 2008 af
Klaraa (Slettet)
hey
jeg har her en opgave som jeg ikke rigtig kan løse, håber i kan give en hånd..
opgaven lyder.
En linje l er givet ved ligningen : 2x-y+1=o
bestem en ligningen for den linje , der står vinkelret på l og går gennem punktet P(4,3)
jeg har her en opgave som jeg ikke rigtig kan løse, håber i kan give en hånd..
opgaven lyder.
En linje l er givet ved ligningen : 2x-y+1=o
bestem en ligningen for den linje , der står vinkelret på l og går gennem punktet P(4,3)
Svar #1
15. januar 2008 af ibibib (Slettet)
To linjer er vinkelrette netop når produktet af linjernes hældningskoefficient er minus 1.
a·c=-1.
a·c=-1.
Svar #2
15. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Din linje l kan omskrives til
y=2x+1
Hældningskoefficienten for den linje der står vinkelret på l kan findes ved
c*a=-1
c=-1/a
c=-1/2
b findes ved y=-1/2x+b, hvor P(4,3) indsættes.
y=2x+1
Hældningskoefficienten for den linje der står vinkelret på l kan findes ved
c*a=-1
c=-1/a
c=-1/2
b findes ved y=-1/2x+b, hvor P(4,3) indsættes.
Skriv et svar til: Ligning + Linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
