Matematik
Formler og ligninger
15. januar 2008 af
line skovgaard (Slettet)
Jeg har fået stillet denne opgave, og jeg ved ikke hvordan jeg skal begynde eller hvad jeg skal gøre, nogen der kan hjælpe?
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften:y=31.5*o.887^t , hvor t er tiden.
a) Bestem t for y=19.
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z=20.3+61.4*0.884^t , hvor t er tiden.
a) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.
Det ville være dejligt hvis nogen kunne hjælpe.
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften:y=31.5*o.887^t , hvor t er tiden.
a) Bestem t for y=19.
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z=20.3+61.4*0.884^t , hvor t er tiden.
a) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.
Det ville være dejligt hvis nogen kunne hjælpe.
Svar #1
15. januar 2008 af anita_h (Slettet)
Først skal du indsætte 19 på y's plads og derefter finde t. Det er en eksponentiel funktion, så du skal bruge en bestemt formel.
Svar #3
15. januar 2008 af Calensuleion (Slettet)
Og i den anden opgave, gør du bare som i første opgave, som Anita har fortalt hvordan. Så få du en t-værdi, som du bare skal sætte ind
Svar #4
16. januar 2008 af line skovgaard (Slettet)
Kanon, det var en meget stor hjælp!
Tak til jer begge og tak for det hurtige svar, Anita og Calensuleion.
:-)
Tak til jer begge og tak for det hurtige svar, Anita og Calensuleion.
:-)
Skriv et svar til: Formler og ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
