Matematik

Ligning

15. januar 2008 af bobop (Slettet)
Jeg prøver lige engang til!

Bestem løsningen til ligningssystemet
3x+4y=10
4x-3y=5

kan man evt bruge solve?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Ja, man kan sagtens bruge solve, men medmindre man er i tidspres, så er det klart at foretrække at løse den i hånden.

Der findes mange måder at løse et liniært ligningssystem på. Her er en af de mest simple i dette tilfælde:

1. Isolér f.eks. x i begge ligninger
2. Sæt de to ligninger lig hinanden og isolér så y.
3. Indsæt værdien af y i en af ligningerne og x kan bestemmes

Med solve:

solve(3x+4y=10 and 4x-3y=5, {x,y})

Svar #2
15. januar 2008 af bobop (Slettet)

Kan du fortælle hvad giver for jeg kan ikke finde "and" på min lommeregner
(TI-89)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

bare skriv "and" med bogstaver

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

and ligger i catalog.

Ellers:

2end --> home = custom

Herefter trykker du F2, hvorefter du kan vælge en skabelon.

Svar #5
15. januar 2008 af bobop (Slettet)

Har fundet tegnet.. kan det passe det giver
x=2 og y=1

??

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Ja!

Svar #7
15. januar 2008 af bobop (Slettet)

super tak forhjælpen

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.