Matematik
Trekant og cirkel areal
16. januar 2008 af
Thielow (Slettet)
En trekants areal er bestemt ved den højde og den grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.
a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng.
b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens høj og grundlinje.
Sådan lyder opgaven.
Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal løse den. Er der nogle kan hjælpe?
a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng.
b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens høj og grundlinje.
Sådan lyder opgaven.
Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal løse den. Er der nogle kan hjælpe?
Svar #1
16. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Ja!
TA = ½hg (TA er trekantens areal)
CA = pr² (CA er cirklens areal)
Sæt dem lig hinanden og isolér r.
TA = ½hg (TA er trekantens areal)
CA = pr² (CA er cirklens areal)
Sæt dem lig hinanden og isolér r.
Svar #3
16. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Du mangler lige at tage kvadratroden på højre side... Men ellers korrekt
Skriv et svar til: Trekant og cirkel areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
