Matematik

Meget kort!

16. januar 2008 af 887 (Slettet)
Sidder med et ark hvor på det mættede try for vanddamp ved eb givend temperatur står:

18 grader: 0,0204
19 grader: 0,0217
20 grader: 0,0231
21 grader: 0,0245
22 grader: 0,0261

hvoprdan finder jeg ud af hvad trykker er ved 20,7 grader?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2008 af JCB (Slettet)

Jeg vil sige, at du skal finde en funktion, der udtrykker sammenhængen mellem temperaturen og trykket. Temperaturen er den uafhængige variabel, mens trykket er den afhængige variabel.

Derefter indsætter du 20,7 grader i funktionen, og derved finder resultatet.

Svar #2
16. januar 2008 af 887 (Slettet)

Det skal bruges i forbindelse med min kemi rapport, matematik er ikke min stærke side! :(

Kan jeg ikke sige:

(0,0245-0,0231)/10=0,00014 0,00014*7=0,00098 0,00098+0,0231=0,02408

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2008 af JCB (Slettet)

Jeg vil til sådan en opgave tast dataene ind i et eller andet program som f.eks. excel eller TI-Interactive og derefter undersøge, hvilken funktionstype (lineær, eksponentiel osv.), der bedste bestemmer sammenhængen mellem temperaturen og trykket.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2008 af JCB (Slettet)

Den bedste sammenhæng, der er mellem trykket og temperaturen, som jeg har fået, er eksponentiel, idet r^2=0,9999.
Eksponentialfunktionen er endvidere

y= 0,0068*e^0,0614x,
hvor y er trykket, x er temperaturen og e er Eulers tal.

Ved at indsætte 20,7 grader i funktionen, således:

y= 0,0068*e^0,0614*20,7=0,024238 grader

Til temperaturen 20,7 grader er der et tryk på 0,0242

Svar #5
16. januar 2008 af 887 (Slettet)

Det passer godt med det jeg fandt frem til??

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2008 af JCB (Slettet)

Jeg vil ikke sige det passer godt, eftersom du fik 0,02408, mens jeg får 0,024238.

Skriv et svar til: Meget kort!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.