Kemi
stofmængde
17. januar 2008 af
do-zap (Slettet)
jeg skal beregne stofmængden af Ag+ i 11,3ml AgNO3 med en opløsning på 0,100 M
skal man regne den samlet stofmængde for AgNO3 ud før man regner stofmængden af Ag, eller hvad skal man?
skal man regne den samlet stofmængde for AgNO3 ud før man regner stofmængden af Ag, eller hvad skal man?
Svar #1
17. januar 2008 af Da-ted (Slettet)
Jep. Den stofmængde har samme værdi som stofmængden af Ag+. Altså: 0,100 M * 11,3*10^-3L
Svar #2
17. januar 2008 af do-zap (Slettet)
altså AgNO3 vejer 169,88u, altså 169,88 g/m
skal jeg så bruge n=m/M 1,13/169,88 det får jeg til 0,006652mol
er det så stofmængden af Ag?
skal jeg så bruge n=m/M 1,13/169,88 det får jeg til 0,006652mol
er det så stofmængden af Ag?
Svar #3
17. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
11,3 ml med koncentrationen 0,1 M (mol/l) indeholder 11,3/1000*0,1 = 0,00113 mol stof. Du har således 0,00113 mol Ag+ i opløsning eller der er opløst 0,00113 mol AgNO3 i din væskemængde - det er det samme.
Hvis du skal omregne de 0,00113 mol AgNO3 til massen i gram skal du bruge formlen: m=n*Mw
Hvis du skal omregne de 0,00113 mol AgNO3 til massen i gram skal du bruge formlen: m=n*Mw
Skriv et svar til: stofmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
