Matematik
geometri ..
18. januar 2008 af
Karlaage (Slettet)
jeg har en funktion f( x)=x^2-3x hvortil der er en tangent med ligningen y=x-4 | Min opgave lyder at jeg skal beregne røringspunktet for t ..
Det giver 2,-2 .. <-- får jeg det til, men kan ikke få mellemregningerne til at passe .. nogen der kan hjælpe ?
Søger hurtig hjælp :)
Det giver 2,-2 .. <-- får jeg det til, men kan ikke få mellemregningerne til at passe .. nogen der kan hjælpe ?
Søger hurtig hjælp :)
Svar #1
18. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Du skal finde det punkt på f(x) som har hældningen 1. Start med at finde f'(x):
f'(x)= 2x - 3
Indsæt hældningen 1:
1 = 2x - 3
2x = 4
x = 2
Find den tilhørende y-koordinat:
f(x)=x^2-3x
f(x)=2^2-3*2
f(x)= -2
Røringsspunkt = (2,-2)
f'(x)= 2x - 3
Indsæt hældningen 1:
1 = 2x - 3
2x = 4
x = 2
Find den tilhørende y-koordinat:
f(x)=x^2-3x
f(x)=2^2-3*2
f(x)= -2
Røringsspunkt = (2,-2)
Svar #3
18. januar 2008 af Karlaage (Slettet)
Hmm, tænkte på om der ikke mangler en mellemregning ?
jeg vil sige:
1 = 2x - 3
-2x = - 4
x = 2
jeg vil sige:
1 = 2x - 3
-2x = - 4
x = 2
Svar #4
18. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Det ville da være noget mærkeligt noget at gøre...
Læg først 3 til på begge sider:
1 + 3 = 2x - 3 + 3
4 = 2x
Del med 2 på begge sider:
4/2 = 2/2x
2 = x
Læg først 3 til på begge sider:
1 + 3 = 2x - 3 + 3
4 = 2x
Del med 2 på begge sider:
4/2 = 2/2x
2 = x
Skriv et svar til: geometri ..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
