Matematik

trekantsberegning

19. januar 2008 af Nineb (Slettet)
Hey nogen der kan hjælpe med denne her opg:

En trekant har sidelængderne l,x og y. Det oplyses at trekantens omkreds er 10 og at x>y

a) Bestem x, når det oplyses, at trekanten er retvinklet

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

To ligninger med to ubekendte:
Omkredsen er sammenlagt 10:
heraf:
10=1+x+y, for x og y >0

Og idet trekanten er retvinklet, er det oplagt er benytte pythagoras.
Og thi x>y, så er x hypotenusen, hvoraf:
1^2+y^2=x^2, for x og y >0

Løs dette ligningssystem.

Svar #2
19. januar 2008 af Nineb (Slettet)

så man kan bare solve den sidste linie, men det giver kvadrat rod og indeni den y^2+1

Svar #3
19. januar 2008 af Nineb (Slettet)

ka det måske passe? for man skal kun finde x, så isolerede bare den

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

10=1+x+y <=> 9-x=y

1^2+(9-x)^2=x^2

og prøv selv at gå videre herfra.

Svar #5
19. januar 2008 af Nineb (Slettet)

okay, så du isolere y også bliver det rigtig nok 9-x=y og den sidste linie er nem nok at løse. Får det til 4,55 så det det ser rigtig nok ud

Skriv et svar til: trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.