Kemi
Hjortetaksalt
19. januar 2008 af
Guldfisken89 (Slettet)
Håber der er en som kan hjælpe mig med denne opgave..
Hjortetaksalt: ammoniumhydrogencarbonat
Stofmængden af NH4HCO3: 0,0221 mol
Efter sammenblanding af ingredienserne fordeles dejen i smurte kageforme og bages ved 225 grader i fem minutter. Under bagningen forløber følgende reaktion:
NH4HCO3 --> NH3(g) + H2O(g) + CO2(g)
Beregn volumenet af de gasser, der dannes under bagningen og kommenter hævninseffekten..
Hvordan gør jeg dette? vha. idealgasligningen?
Hjortetaksalt: ammoniumhydrogencarbonat
Stofmængden af NH4HCO3: 0,0221 mol
Efter sammenblanding af ingredienserne fordeles dejen i smurte kageforme og bages ved 225 grader i fem minutter. Under bagningen forløber følgende reaktion:
NH4HCO3 --> NH3(g) + H2O(g) + CO2(g)
Beregn volumenet af de gasser, der dannes under bagningen og kommenter hævninseffekten..
Hvordan gør jeg dette? vha. idealgasligningen?
Svar #1
20. januar 2008 af niras (Slettet)
Jeps :-)
PV = nRT => V = nRT/P
Trykket må antages at være atmosfærisk. de 0,0221 mol spaltes i 3, dvs. at du får 0,0663 mol gas:
V = 0,0663 mol * (225 + 273.15) * R / 1 atm
PV = nRT => V = nRT/P
Trykket må antages at være atmosfærisk. de 0,0221 mol spaltes i 3, dvs. at du får 0,0663 mol gas:
V = 0,0663 mol * (225 + 273.15) * R / 1 atm
Skriv et svar til: Hjortetaksalt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
