Matematik
Vinkelrette vektorer
20. januar 2008 af
Angelica18 (Slettet)
|vektor a|=5
|vektor b|=2
Vinkelen mellem vektor a og b = 30grader
Så står der:
Bestem tallet t, således at vektor a er vineklret på (vektor a+t*vektor b)
Hvad skal jeg gøre her?
Jeg ved at prikproduktet mellem de 2 vektorer skal give nul, men hvordan kan jeg beregne prikproduktet, hvis jeg ikke får noget oplyst omkring vektorenes koordinater?
På forhånd tak.
|vektor b|=2
Vinkelen mellem vektor a og b = 30grader
Så står der:
Bestem tallet t, således at vektor a er vineklret på (vektor a+t*vektor b)
Hvad skal jeg gøre her?
Jeg ved at prikproduktet mellem de 2 vektorer skal give nul, men hvordan kan jeg beregne prikproduktet, hvis jeg ikke får noget oplyst omkring vektorenes koordinater?
På forhånd tak.
Svar #1
20. januar 2008 af dnadan (Slettet)
skalarproduktet kan findes ved:
cosV= (a*b)/(|a|*b|), hvor (a*b)=vektor a prik b
cosV= (a*b)/(|a|*b|), hvor (a*b)=vektor a prik b
Svar #2
20. januar 2008 af Angelica18 (Slettet)
Selvfølgelig!
Tak skal du have dnadan. Det var pænt af dem :)
Tak skal du have dnadan. Det var pænt af dem :)
Skriv et svar til: Vinkelrette vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
