Matematik

ekstremumspunkter

20. januar 2008 af Potter-faan (Slettet)


Hejsa!

Jeg har en funktion: f(x) = x^3 + (3/2)x^2 - 6x - 2.

Jeg har fundet ud af monotoniforholdene:
f er voksende i ]-8;-2] og [1;8[
f er aftagende i [-2; 1]

Men når jeg skal finde ekstremumspunkterne går jeg lidt i stå. Jeg er nemlig ikke sikker på om der er nogen, for grafen den går jo til uendelig, eller er disse punkter bare der hvor grafen skrifter fra voksende til aftagende og aftagende til voksende??

Håber der er nogen der kan give et svar..

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af M_Malling (Slettet)

ja. et ekstremumspunkt er det sted hvor grafen så at sige skifter retning. ser man på et andengradspolynomie så er toppunktet et ekstremumspunkt.
men jeg mener også at man kalder en vandret vendetangent for et ekstremumspunkt. sådan en er et sted på grafen hvor den får fra voksende/aftagende til vandret og så tilbage til voksende/aftagende.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)


Ud fra dine oplysninger, er der to ekstrema. et minimum i x=1 og et maksimum i x = -2

Men jeg tror ikke på at grafen ikke fortsætter i det uendelige, for det bør den gøre!

Har du evt. lært om differentialregning?



Svar #3
20. januar 2008 af Potter-faan (Slettet)


Okay . Ud fra det I har skrevet forstår jeg at selvom grafen fortsætter i det udenlige skal jeg bruge minimumssted og maksimumsted som de steder hvor grafen "vender".

- OG nej, har ikke lært om differentialregning endnu. Men jeg tror jeg har forstået det nu. Mange tak for hjælpen!

Men lige en ting til. Senere i opgaven komme det at jeg skal angive ekstrema for den samme graf, hvor -3 </= x < 2. Er det så bare de samme punkter??


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2010 af invadr (Slettet)

øhh det passer ikke. ekstremumspunkterne for denne funktion er x = 8 (minimum) og x= (-2)


Skriv et svar til: ekstremumspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.