Kemi
KeMI
20. januar 2008 af
Fassos (Slettet)
hey
der er to spørgsmål som jeg ikke kan finde ud af og som jeg ikke forstår kan I hjælpe??
Det er Kemi C niveau
1. Når vi kender HCl-opløsningens koncentration, kan vi beregne pH. Beregn først pH i den rene syreopløsning. Derpå beregnes pH efter tilsætningen af 5,0 mL, 15,0 mL, 0,100 M NaOH.
n n COH = C * V = 0,100 mol/l
V 0,0258 L = 0,00258 mol
n H CL = n NaOH
CHCL = n/v = 0,00258 mol/ 0,025 L = 0,103214
NHCL = nNaOH
PH = -log [H3O+]
[H3O+] = 10^-PH
0,005 * 0,1 = 0,0005
5 ML = 0,005 L
0,0258 - 0,0005 = 0,0253
-log 0,0253 = 1,5968
-log 0,103214 = 0,98626
0,015 * 0,1 = 0,0015
0,015 L = 15 ML
0,0258 - 0,0015 = 0,0243
-log 0,0243 = 1,6143
er det rigtigt ^^
hvad gør jeg i 2. ??
2. De beregnede værdier afsættes på den grafiske afbilding. Punkterne makreres på en "sådan måde, at de let kan skelnes fra målpunkterne. Kommenter!
der er to spørgsmål som jeg ikke kan finde ud af og som jeg ikke forstår kan I hjælpe??
Det er Kemi C niveau
1. Når vi kender HCl-opløsningens koncentration, kan vi beregne pH. Beregn først pH i den rene syreopløsning. Derpå beregnes pH efter tilsætningen af 5,0 mL, 15,0 mL, 0,100 M NaOH.
n n COH = C * V = 0,100 mol/l
V 0,0258 L = 0,00258 mol
n H CL = n NaOH
CHCL = n/v = 0,00258 mol/ 0,025 L = 0,103214
NHCL = nNaOH
PH = -log [H3O+]
[H3O+] = 10^-PH
0,005 * 0,1 = 0,0005
5 ML = 0,005 L
0,0258 - 0,0005 = 0,0253
-log 0,0253 = 1,5968
-log 0,103214 = 0,98626
0,015 * 0,1 = 0,0015
0,015 L = 15 ML
0,0258 - 0,0015 = 0,0243
-log 0,0243 = 1,6143
er det rigtigt ^^
hvad gør jeg i 2. ??
2. De beregnede værdier afsættes på den grafiske afbilding. Punkterne makreres på en "sådan måde, at de let kan skelnes fra målpunkterne. Kommenter!
Skriv et svar til: KeMI
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
