Kemi
Fremstilling af 1M NH3
20. januar 2008 af
Henriette1980 (Slettet)
1)Kan man fremstille 1 M NH3 ud af 8% salmiakspiritus ?
a) 8% salmiakspiritus svarer det til 8g NH3 i 1000ml vand ?
Jeg har brugt n=m/M og n=V*c,
m=8g, M=17,03 g/mol, V=1L
og finder at koncentrationen for 8% salmiakspiritus er:
c = 0,47 M
- men er det rigtigt ???
a) 8% salmiakspiritus svarer det til 8g NH3 i 1000ml vand ?
Jeg har brugt n=m/M og n=V*c,
m=8g, M=17,03 g/mol, V=1L
og finder at koncentrationen for 8% salmiakspiritus er:
c = 0,47 M
- men er det rigtigt ???
Svar #1
20. januar 2008 af niras (Slettet)
Hvis det er 8% (w/w), så svarer 8% til 80 g per liter ;-)
Skriv et svar til: Fremstilling af 1M NH3
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
