Matematik

Mangler hjælp Drenge:)

20. januar 2008 af sluise (Slettet)
Bestem A således at linie Ax+2y=3 og 4x+3y=1 er parallelle?

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg troede gerne, at I ville have ligestilling..

Hvad skal være opfyldt før linierne er parallelle?

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2008 af sound_of_cry (Slettet)

er det kun drenge, der må hjælpe`?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Ja, isolér y i begge således at de får den traditionelle form y=ax+b. Nu skal de to hældningskoefficienter være ens for at de er parallele. Jeg uddyber gerne, men hvis dette rækker er det jo fint ;)

Svar #4
20. januar 2008 af sluise (Slettet)

Hehe undskyld:) Hmm at linierne aldrig mødes? Men at de er parallelle...? Ved ikke, derfor jeg mangler hjælp:)

Svar #5
20. januar 2008 af sluise (Slettet)

tal-pædagog: Kan du ikke prøve at skrive det med talene, det ville være en stor hjælp:) Så er du den bedste:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2008 af Zalam (Slettet)

#5

nu jeg ikke lige tal-pædagog, men prøv at ordne de to udtryk selv, de er meget lette.

Ellers skal jeg nok rette dem, hvis du i det mindste prøver :)

Svar #7
20. januar 2008 af sluise (Slettet)

Ja men kan altså ikke finde ud a det... Ved godt det ikke er godt, men mangler kun den her opgave og 1 til, så har jeg fået lavet et helt sæt... Den anden opgave vil jeg gerne høre jer om om lidt når jeg har fået lavet den her.. Håber i vil hjælpe med det sidste her..

Svar #8
20. januar 2008 af sluise (Slettet)

Nu har jeg prøvet mig lidt frem. Kan det passe at A enten er 5 eller 2,6 ?

Svar #9
20. januar 2008 af sluise (Slettet)

hallo?

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

#1
det vil vi også gerne!

Svar #11
20. januar 2008 af sluise (Slettet)

kan i hjælpe med opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

4x+3y=1
3y=-4x+1
y=-4/3·x+1/3
Denne linje har hældningen -4/3.

Bestem A i den anden ligning så hældningen bliver det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Ax+2y=3
<=>
y=-A/2·x+3/2
Denne linje har hældningen -A/2 som altså skal være lig -4/3:

Derfor skal A isoleres i:
-A/2=-4/3

Facit: A = 8/3, som ikke helt er 2,6 som du sagde, men 2,66666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666 (fortsættes i det uendelige) så skriv den hellere som brøken 8/3.

Skriv et svar til: Mangler hjælp Drenge:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.