Andre fag

Sproglig uden fortsætter sprog?

04. august 2004 af AHM (Slettet)
Hej!

Jeg er en dreng på 17 som lige er started på gymn., på matematisk linie. Jeg har altid gerne ville på sproglig linie, og har altid ment at det ville være mest oplagt for mig (af flere grunde). Her er midt problem...:

Jeg har haft problemer med fransk i folkseskolen, og har derfor ikke nogen fransk eksnamenen. Da jeg ingen fransk (eller tysk) eksnamen har, kan jeg ikke tage forstætter fransk på gymn - så vidt jeg har forstået.
Så jeg havde i virkeligheden ikke noget valg mht. valg a linie! Jeg er sikker på at jeg kan klare mig rigtig godt på matematisk, men det ærger mig stadig MEGET at jeg ikke har haft muglighed for "rigtigt" at vælge.

- Hvis nogen har en mening om dette emne (eller har oplevet noget lign.), ville det være rart at høre nogle meneninger.

- Er der nogen måde hvor på jeg kan få mit ønske om at gå på sproglig linie opfyldt, eller er det for sent?



På forhånd tak - AHM

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2004 af Peden (Slettet)

Den store forskel på sproglig og matematik er så vidt jeg husker, kun det at sproglige har 1 sprog mere, og så latin, og ingen matematik etc.

Hvis du ikke havde det godt med fransk i folkeskolen så vil du ikke få det bedre i gym, og derfor er det da matematisk linie du skal på. (Blandt mange andre grune ;) )

Du kan med 99% sandsynlighed ikke skifte, mangler du en eksamen (i sproget) så er det bare surt, og du må se at komme videre.

Svar #2
05. august 2004 af AHM (Slettet)

*sigh* jaja da - Hvad havde jeg forvented - hehe

Du har 100% ret (peden). Der er egentlig ikke så stor forskel på de to linier, men anyway - jeg kan jo bare se på det some en fordel... sproglig-matematiker, eller noget :)

Min sproglige kunnen er fra nu af min hemmelige force!

AHM

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2004 af erdos (Slettet)

Hvori ligger din sproglige kunnen, når du ikke har det godt med engelsk, og du ummiddelbart ikke har haft tysk? I engelsk? I princippet kan du jo sagtens udfolde det engelske på matematisk linje. Ydermere opnår du flere/større/bedre muligheder for fremtiden, når du er matematisk (-;

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. august 2004 af Ktulu (Slettet)

#0:
Jeg troede, at man skulle have eksamen i tysk eller fransk fra folkeskolen for overhovedet at komme ind på gymnasiet...?

#3:
Det forholder sig lige omvendt, og det ved du jo også godt... (:

Svar #5
07. august 2004 af AHM (Slettet)

#3 Kalle

- Jeg ved ikke hvor du har fået det intryk fra at jeg ikke har det godt med engelsk :P Jeg har det rigtig godt med engelsk, dansk (og fransk - på den måde at jeg er god til at lære sprog men, som sagt, af flere grunde ikke har lært det "ordenligt". Min års karekter lå på ca. 7-8 i folkeskolen)

- Jeg vil meget gerne høre lidt mere om de muligheder, for jeg har svært ved at se dem :/

# Ktulu

fransk eksamnen lå sidst på året (på min skole, og på mange andre så vidt jeg hved) dvs. efter ens ansøgnings skemaer er sendt ud. - plus: reglen siger hvist nok, at du bare skal have fulgt undervisningen det år, dvs eksamnen ikke er nødvendig (for mat. linie)

Skriv et svar til: Sproglig uden fortsætter sprog?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.