Matematik
Vektorer i rummet
21. januar 2008 af
Tipp-Ex (Slettet)
I et koordinatsystem har jeg et punkt A(2,-2,1) og en linje l med parameterfremstillingen:
(x,y,z)=(1,1,1)+t(-2,1,5)
På linjen ligger et punkt P, som opfylder at vektor OP er vinkelret på vektor OA.
Hvordan finder jeg koordinatsættet til P her? Kunne forestille mig jeg skulle bruge noget skalarprodukt, men derudover er jeg fuldstændig blank.
På forhånd tak :)
(x,y,z)=(1,1,1)+t(-2,1,5)
På linjen ligger et punkt P, som opfylder at vektor OP er vinkelret på vektor OA.
Hvordan finder jeg koordinatsættet til P her? Kunne forestille mig jeg skulle bruge noget skalarprodukt, men derudover er jeg fuldstændig blank.
På forhånd tak :)
Svar #1
21. januar 2008 af peter lind
Brug OA*OP = 0, Her er vektor OA = (2,-2,1) og OP=(1,1,1)+t(-2,1,5)
Skriv et svar til: Vektorer i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
