Kemi
Opløselighed
22. januar 2008 af
skorpion1986 (Slettet)
hvordan beregner jeg hvor mange mg der kan opløses af et stof i en opløsning?
Svar #1
22. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Det kommer helt an på, hvilke informationer du har, og under hvilke omstændigheder du skal beregne opløseligheden.
Svar #2
22. januar 2008 af skorpion1986 (Slettet)
Opløselighedsproduktet for bariumphosphat, Ba3(PO4)2, er L = 6,0 · 10–39 M5.
Beregn hvor mange mg bariumphosphat som kan opløses i 3,0 l af en 0,010 M BaCl2-
opløsning Der tages ikke hensyn til de basiske egenskaber af PO4
3–. Molær masse/g·mol–1:
Ba3(PO4)2: 601,9 (6 point).
Beregn hvor mange mg bariumphosphat som kan opløses i 3,0 l af en 0,010 M BaCl2-
opløsning Der tages ikke hensyn til de basiske egenskaber af PO4
3–. Molær masse/g·mol–1:
Ba3(PO4)2: 601,9 (6 point).
Svar #3
22. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Ipløsningsreaktionen er:
Ba3(PO4)2 -> 3 Ba^2+ + 2 PO4^3-
opløselighedsproduktet beregnes således:
L = [Ba^2+]^3*[PO4^3-]^2
Du skal antage, at [Ba^2+] er konstant og bestemmes af de 0,01 M BaCl2. Når du kender [Ba^2+] beregnes koncentrationen af PO4^3- ud fra opløselighedsproduktet.
Når du kender koncentrationen af PO4^3, kan du af reaktionsligningen se, hvor mange mol Ba3(PO4)2, der er opløst i vandet. Omregn til mg/l
Ba3(PO4)2 -> 3 Ba^2+ + 2 PO4^3-
opløselighedsproduktet beregnes således:
L = [Ba^2+]^3*[PO4^3-]^2
Du skal antage, at [Ba^2+] er konstant og bestemmes af de 0,01 M BaCl2. Når du kender [Ba^2+] beregnes koncentrationen af PO4^3- ud fra opløselighedsproduktet.
Når du kender koncentrationen af PO4^3, kan du af reaktionsligningen se, hvor mange mol Ba3(PO4)2, der er opløst i vandet. Omregn til mg/l
Skriv et svar til: Opløselighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
