Matematik
Trekant - bevis, beregn og tegn
22. januar 2008 af
bj-jensen (Slettet)
Jep jeg har et par spørgsmål til et tidligere eksamens sæt som vi er gået igang med. Det handler om en opgave som er delt ind i 4.
Måske vil jeg forstå de tre sidste hvis jeg forstod den første? Isåfald her er opgaven:
I en trekant har to af siderne længderne henholdsvis 2 og 3, og den mellemliggende vinkel har størrelsen v.
1. Vis, at trekantens areal T er bestemt ved
T = 3 · sin(v)
2. Beregn trekantens areal, når v = 45°.
3. Tegn grafen for trekantens areal T som funktion af vinklen v, hvor 0° v 180°.
4. Beregn den mellemliggende vinkel v, når trekanten har et areal på 2,4.
En tegning af opgaven kan ses på http://w2.ef.dk/netbog/Htxopg/kap30.htm
Måske vil jeg forstå de tre sidste hvis jeg forstod den første? Isåfald her er opgaven:
I en trekant har to af siderne længderne henholdsvis 2 og 3, og den mellemliggende vinkel har størrelsen v.
1. Vis, at trekantens areal T er bestemt ved
T = 3 · sin(v)
2. Beregn trekantens areal, når v = 45°.
3. Tegn grafen for trekantens areal T som funktion af vinklen v, hvor 0° v 180°.
4. Beregn den mellemliggende vinkel v, når trekanten har et areal på 2,4.
En tegning af opgaven kan ses på http://w2.ef.dk/netbog/Htxopg/kap30.htm
Svar #1
22. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Der gælder en formel T=½absin(C), C jo er vinklen mellem a og b.
T = ½·2·3sin(v) = 3sin(v).
T = ½·2·3sin(v) = 3sin(v).
Svar #2
22. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)
Tak for hjælpen med 1,eren. Ogave 2 fik jeg til 2,121 hvilket lyder meget trofærdig.
men opgave 3 og 4 kan jeg ikke helt finde ud af
3) Opgave 3 er jeg helt på bar bund. Jeg ved jeg skal tegne en graf, men hvordan gør jeg
4) jeg ved så meget at jeg skal have byttet formlen om fra opgave 1 og 2 så man finder vinklen v.... men kan ikke helt finde ud af at bytte om på den. jeg får følgene v=sin^-1(a*b*t) ???
men opgave 3 og 4 kan jeg ikke helt finde ud af
3) Opgave 3 er jeg helt på bar bund. Jeg ved jeg skal tegne en graf, men hvordan gør jeg
4) jeg ved så meget at jeg skal have byttet formlen om fra opgave 1 og 2 så man finder vinklen v.... men kan ikke helt finde ud af at bytte om på den. jeg får følgene v=sin^-1(a*b*t) ???
Svar #4
22. januar 2008 af ibibib (Slettet)
3. Tegn grafen på en grafregner, et IT-værktøj eller indsæt selv en masse vinkler i ligningen. Du får en masse punkter og kan tegne grafen efter dem.
4. v=sin-¹(2t/(a·b))
4. v=sin-¹(2t/(a·b))
Skriv et svar til: Trekant - bevis, beregn og tegn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
