Matematik
Koordinatsystem og beregning! Hjælp mig :P
22. januar 2008 af
Molinus (Slettet)
Hejsa!
Jeg har fået en matematik opgave for, og mangler lige lidt start hjælp..:)
OPgaven lyder:
I et koordinatsystem er givet punkterne A(2,3) B((8,5) og C (11,0)
Beregn trekantens sider!
Dette er jeg dog lidt i tvivl om hvordan man begynder på, når jeg kun har punkterne at gå efter. Håber nogle vil hjlpe mig! :P
PÅ forhånd tak ;)
Mange hilsner
Jeg har fået en matematik opgave for, og mangler lige lidt start hjælp..:)
OPgaven lyder:
I et koordinatsystem er givet punkterne A(2,3) B((8,5) og C (11,0)
Beregn trekantens sider!
Dette er jeg dog lidt i tvivl om hvordan man begynder på, når jeg kun har punkterne at gå efter. Håber nogle vil hjlpe mig! :P
PÅ forhånd tak ;)
Mange hilsner
Svar #1
22. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Siderne er jo AB, AC og BC. Du kan finde afstanden mellem to punkter med:
|AB| = sqrt((x1-x2)^2 + (y1-y2)^2)
|AB| = sqrt((x1-x2)^2 + (y1-y2)^2)
Svar #2
22. januar 2008 af Molinus (Slettet)
synes bare det lyder underligt at sid AB så skulle være 40?
Er det ikk forkert? :)
Er det ikk forkert? :)
Svar #3
22. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Du har glemt at tage kvadratroden til sidst.
|AB| = sqrt((2-8)^2 + (3-5)^2)
|AB| = sqrt((-6)^2 + (-2)^2)
|AB| = sqrt(40)
|AB| = sqrt((2-8)^2 + (3-5)^2)
|AB| = sqrt((-6)^2 + (-2)^2)
|AB| = sqrt(40)
Skriv et svar til: Koordinatsystem og beregning! Hjælp mig :P
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
