Matematik
Omskrive noget til (ax + b)^2?
23. januar 2008 af
Adm1R (Slettet)
Ja hvordan vil i kunne omskrive 4x^2 - 12x + 9 til (ax + b)^2?
Svar #2
23. januar 2008 af Adm1R (Slettet)
Ja ok, men problemet er at det er en opgave uden hjælpemidler, og jeg kan virkeligt ikke komme i tanke om nogle tal, kunne du evt. give et hint? ^^
Svar #3
23. januar 2008 af dnadan (Slettet)
sammenligning:
a^2*x^2+b^2+2*ax*b
og
4x^2 - 12x + 9
Her ses det at, a^2=4, hvormed a=2
og b^2=9, hvormed b=-3(kig på det dobbelte produkt for at bestemme fortegnet)
a^2*x^2+b^2+2*ax*b
og
4x^2 - 12x + 9
Her ses det at, a^2=4, hvormed a=2
og b^2=9, hvormed b=-3(kig på det dobbelte produkt for at bestemme fortegnet)
Skriv et svar til: Omskrive noget til (ax + b)^2?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
