Matematik
Differentiering..
09. august 2004 af
stin (Slettet)
Hej!
Jeg sidder med et par opgave i mat, som simpelthen bare plager mig.. Er der nogle, som kan hjælpe mig med at differentiere følgende:
a)
(((2x+3)^7)+5)/(14) ??
Har selv fået: ½(2x+3)^6
b)
(29+40x)/(6+8x)
Har selv fået: 4/(18+32x^2+48x)
På forhånd tusinde mange tak!!
Jeg sidder med et par opgave i mat, som simpelthen bare plager mig.. Er der nogle, som kan hjælpe mig med at differentiere følgende:
a)
(((2x+3)^7)+5)/(14) ??
Har selv fået: ½(2x+3)^6
b)
(29+40x)/(6+8x)
Har selv fået: 4/(18+32x^2+48x)
På forhånd tusinde mange tak!!
Svar #1
09. august 2004 af madsbs (Slettet)
Skal du ikke bruge formlen for differentiering af brøker?
Svar #2
09. august 2004 af stin (Slettet)
jo det skal jeg... synes jeg også jeg har gjort, men facit ser bare forkert ud.. opgaven lyder på, at jeg skal undersøge nogle ligninger, men ingen af dem jeg har udregnet giver den som er skrevet, så tror det er galt, hvad jeg har fået det til..
Svar #3
09. august 2004 af Lurch (Slettet)
a) giver f'(x)=(2x+3)^6
Brug regnereglen for differentiering af en brøk og for sammensatte funktioner
b)jeg får f'(x)=8/(6+8x)^2
Igen brug regnereglen for differentiering af en brøk
(f(x)/g(x))'=(f'x(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/(g(x)^2)
En anden gang kan du bruge www.quickmath.com
Der kan du kontrollere differentiering, integrering og en masse andet
Brug regnereglen for differentiering af en brøk og for sammensatte funktioner
b)jeg får f'(x)=8/(6+8x)^2
Igen brug regnereglen for differentiering af en brøk
(f(x)/g(x))'=(f'x(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/(g(x)^2)
En anden gang kan du bruge www.quickmath.com
Der kan du kontrollere differentiering, integrering og en masse andet
Skriv et svar til: Differentiering..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
